Al meer dan 90 jaar een begrip in de regio

Openingstijden

Maandag: 08.00 - 17.00 uur
Dinsdag:      08.00 - 17.00 uur
Woensdag:  08.00 - 17.00 uur
Donderdag: 08.00 - 17.00 uur
Vrijdag:        08.00 - 17.00 uur
Zaterdag:     09.00 - 16.00 uur
 
CONTACT

 

logo

bovag logo

rdw

Wat is leerlingenvervoer?

taxi3Kinderen kunnen niet altijd zelf naar school. Ze hebben bijvoorbeeld een beperking of de school ligt heel ver weg. Deze kinderen kunnen gebruikmaken van leerlingenvervoer.


Leerlingenvervoer is voor kinderen die niet zelfstandig of niet onder begeleiding van ouders/verzorgers van en naar een basisschool, speciale school voor basisonderwijs, of een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs kunnen reizen.
Wanneer uw zoon/dochter speciaal onderwijs geniet, kunt u in aanmerking komen voor vervoer naar/van de school. Dit kunt u aanvragen bij uw eigen gemeente. 

Wij verzorgen leerlingenvervoer in samenwerking met Taxibedrijf de Grooth in Winschoten.Dagelijks gaat het om veel leerlingen van het speciaal onderwijs. Het leerlingenvervoer moet elke dag met bijzondere zorg worden uitgevoerd, want de kinderen vergen speciale aandacht. 

Aan iedere rit wordt een vaste chauffeur met steeds hetzelfde voertuig gekoppeld.

Heb ik recht op leerlingenvervoer?
De gemeente moet volgens de wet zorgen voor passend vervoer voor alle kinderen naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school of speciaal onderwijs.

De gemeente regelt het leerlingenvervoer. De gemeente bepaalt dus of een kind in aanmerking komt voor het leerlingenvervoer. De gemeente zal daarbij onder andere kijken naar de mogelijkheden van het kind en/of de afstand tot de school.

taxi1  taxi2