Al meer dan 90 jaar een begrip in de regio

Openingstijden

Maandag: 08.00 - 17.00 uur
Dinsdag:      08.00 - 17.00 uur
Woensdag:  08.00 - 17.00 uur
Donderdag: 08.00 - 17.00 uur
Vrijdag:        08.00 - 17.00 uur
Zaterdag:     09.00 - 16.00 uur
 
CONTACT

 

logo

bovag logo

rdw

Winterbanden

Wat zijn winterbanden?
Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden. Maar waarin verschillen winterbanden van zomerbanden?
Een winterband heeft een andere rubbersamenstelling dan een zomerband. De samenstelling is aangepast aan de weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur daalt, wordt rubber namelijk harder. De aangepaste rubbersamenstelling van een winterband blijft flexibel tijdens winterse omstandigheden. Hierdoor profiteert u van een betere grip, comfortabeler weggedrag en optimale veiligheid.
Ook het profiel van de winterband verschilt ten opzichte van de zomerband. Het profiel is voorzien van ‘lamellen’. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek.

Waarom winterbanden?
Het onderwerp ’winterbanden’ is enige jaren ondergesneeuwd geweest. ’Wat moeten we in de Benelux toch met winterbanden?’ was een veelgehoorde vraag. De herfst is het seizoen waarin hevige regenbuien en vallende bladeren zorgen voor natte en gevaarlijke wegen. De belangrijkste oorzaak van auto-ongevallen tijdens de winter is de slechte voorbereiding op de typische weersomstandigheden in het najaar. Dankzij nieuwe technologie?n en grondstoffen zijn winterbanden niet alleen uitermate geschikt voor gebruik tijdens winterse omstandigheden, zoals de reis naar de wintersportgebieden, maar vooral ook in het klimaat van de Benelux.
Een belangrijk pluspunt is immers niet alleen de sterk verbeterde prestaties tijdens nat weer, maar vooral ook de betere rij-eigenschappen en toegenomen veiligheid bij lagere temperaturen. Daarnaast zorgt de verminderde kans op autoschade en verlies van no-claim voor een aanzienlijke kostenbesparing. Ook gaan uw zomerbanden op deze manier tweemaal zo lang mee. Uit de sterk gestegen omzetcijfers blijkt dat steeds meer Nederlanders voor winterbanden kiezen. Met name de laatste jaren is het aantal verkochte winterbanden omhoog geschoten.
De nieuwe generatie winterbanden is net zo geruisloos en comfortabel als zomerbanden en ook de duurzaamheid ligt op hetzelfde niveau. Winterbanden zijn - ook in de Benelux - geen overbodige luxe. Winterbanden zijn gemaakt voor de weersomstandigheden tijdens het rijden in de herfst- en wintermaanden: lagere temperaturen, veel neerslag

Wanneer winterbanden?
Wij adviseren u winterbanden te monteren bij temperaturen onder 7C. Zodra de ‘R’ in de maand zit bent u altijd veilig op weg met winterbanden. Door regen, gevallen bladeren, sneeuw en ijs kan de wegglad worden en kunt u in de slip raken. Grip op de weg is in deze tijd van het jaar van essentieel belang.

TIPS

  • Kouder dan 7˚C? Stap over op winterbanden.
  • Vraag ons naar de opslagmogelijkheden voor uw zomer- of winterbanden.
  • Naar/door Duitsland? Rijd met geschikte banden!
  • Winterbanden slijten sneller in de zomer. Verwissel daarom in het voorjaar altijd uw winterbanden.
  • Door dit najaar te kiezen voor winterbanden voorzien van lichtmetalen velgen rijdt u tijdens natte en koude weersomstandigheden een stuk veiliger. Uw zomerbanden worden zorgvuldig opgeslagen waardoor er geen slijtage van deze banden plaatsvindt. Uiteraard zijn de aangeboden lichtmetalen velgen extra beschermd tegen winterse omstandigheden